Onze coöperatie

“In de afgelopen 120 jaar is onze coöperatie van melkveehouders toonaangevend geworden op het gebied van dierenwelzijn, duurzaamheid, én de lekkerste kaas. Toonaangevend worden én blijven, doe je niet alleen. Dat doe je samen. Want zo bereiken we meer dan ieder voor zich”

-Gerben van Diepen, voorzitter Raad van Bestuur

Eigendom van leden-melkveehouders

CONO Kaasmakers is een coöperatie die opgericht is in 1901 door een aantal melkveehouders uit Noord-Holland. Het unieke aan een coöperatie is dat alle leden zeggenschap hebben. Het is een vereniging met een bedrijf. Over grote en belangrijke beslissingen wordt gestemd tijdens een ledenvergadering.

Onze veehouders

Er zijn ruim 400 CONO-melkveehouders lid van de coöperatie. Elke melkveehouder is zelfstandig ondernemer. Onze leden verdienen een eerlijke melkprijs, om goed voor hun koeien en hun gezin te kunnen zorgen. En om te blijven investeren in duurzaamheid om zo hun bedrijf met alle kennis en toewijding die daarbij hoort, aan de volgende generatie door te kunnen geven.

Leden

De ruim 400 CONO-melkveehouders zijn als leden ook eigenaar van CONO Kaasmakers en bepalen gezamenlijk de koers van hun coöperatie. Twee keer per jaar praten de veehouders tijdens de Algemene Ledenvergadering mee over het beleid. De algemene ledenvergadering heeft uit haar leden een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen gekozen.

Jongerencollege

Het Jongeren College bestaat uit twaalf veehouders jonger dan 35 jaar en uit de Manager Coöperatiezaken & Melkveehouderij van CONO. Het Jongerencollege heeft een klankbordfunctie richting bestuur en commissarissen en is een kweekvijver voor jonge leden met bestuurstalent.

 

Klankbordgroep Caring Dairy

De klankbordgroep bestaat uit twaalf CONO-veehouders en de Duurzaamheidsmanager van CONO. Deze commissie waakt over de ontwikkeling van het beleid voor de veehouderij en van het duurzaamheidsprogramma bij CONO. Ze hebben een klankbordfunctie richting bestuur en commissarissen.

 

Voercommisie

Het rantsoen dat CONO-koeien te eten krijgen heeft grote invloed op de gezondheid en het welzijn van de dieren en op de smaak van onze kaas. De voercommissie volgt de kwaliteit van het voer en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veevoer kritisch en de mogelijke invloed daarvan op het dierenwelzijn en de smaak van onze kaas.