Dit verhaal is ook gepubliceerd in het MVO-rapportage 2023-2024, verschenen op 5 november 2024.
”Ruimte voor verbetering is er altijd”
Vitaliteit en veiligheid van de medewerkers
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ondernemen met oog voor mens, dier, milieu en maatschappij. Goed werkgeverschap is daar onlosmakelijk mee verbonden, aldus Kee van Doorn, hr-manager bij CONO Kaasmakers. Goed werkgeverschap is ook onderdeel van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties die CONO onderschrijft (SDG3 en SDG4). Van Doorn: “Wij willen ervoor zorgen dat onze medewerkers met een goed gevoel de poort binnenkomen en ook weer met een goed gevoel naar huis gaan.” Vitaliteit en veiligheid van de medewerkers zijn daarvoor noodzakelijk.
“fysieke en mentale apk” voor het personeel
Eind 2023 is er onder het personeel van CONO een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) gedaan. Zo’n PMO is een “fysieke en mentale apk”, zegt Van Doorn, en bestaat uit een digitale vragenlijst (over zaken als werkgeluk, stress en fysieke en mentale veiligheid) en bloeddrukmetingen, oogmetingen en gehoortesten. “Op fysieke veiligheid zijn we sowieso heel erg gefocust, omdat er met grote machines en schadelijke stoffen zoals loog wordt gewerkt.”
Meer veiligheidsbesef
CONO streeft uiteraard naar nul ongelukken, maar Van Doorn weet dat dat in de praktijk een uitdaging is, omdat een ongeluk nu eenmaal in een klein hoekje zit. Maar het veiligheidsbesef is toegenomen de afgelopen jaren. En meer veiligheidsbesef betekent minder ongelukken.
We zitten in het groen
De uitkomsten van het PMO zijn inmiddels binnen en vergeleken met benchmarks van Arboned, dat over gegevens van duizenden werknemers in vergelijkbare situaties beschikt. “Wij zitten bijna overal in het groen”, zegt Van Doorn, “maar er is altijd ruimte voor verbetering. Je krijgt natuurlijk ook signalen. Vaak benadrukken die nog eens het belang van veranderingen die je al in gang hebt gezet.” Ze geeft als voorbeeld het menu in de kantine. “Daar zit ook avondeten bij, omdat we in ploegendiensten werken. Dat waren altijd magnetronmaaltijden en daar was men wel op uitgekeken. Daarom komt er nu ook de mogelijkheid om verse maaltijden te kopen. En we zorgen ervoor dat er fruit en zuivel is, omdat we weten dat je ‘s nachts beter niet te zwaar kunt eten.”
Voor de lange termijn
Duurzaamheid van fysiek, geest en vaardigheden draait eigenlijk per definitie om het borgen van iets voor de langere termijn, vindt Van Doorn. “Dat kan een proces zijn dat essentieel is voor de kwaliteit van kruidenkaas, of een bepaalde vaardigheid of competentie, opleidingsmogelijkheden, maar ook het menu in de kantine.”
Klimaatambitie CONO
CONO Kaasmakers heeft de ambitie om samen te gaan voor positief voor toekomstige generaties. Daar is samenwerking in de keten voor nodig. In het proces van kaas maken wil CONO met haar partners 75% CO₂-eq. reduceren, om zo de footprint van kaas te verkleinen.