Nieuws
int(28369) string(254) "CONO Kaasmakers heeft vandaag de weidegangcijfers van haar aangesloten melkveehouders over 2024 bekend gemaakt. Maar liefst 97% van de aangesloten melkveehouders blijft trouw aan weidegang, een percentage dat gelijk is gebleven aan vorig jaar. Hiermee..."
int(29292) string(215) "In de kaasmakerij van CONO Kaasmakers gebruiken we duurzame technieken om onze kaas te maken. In dit proces is het onvermijdelijk om gas, stroom en water te gebruiken. Daarom proberen we hier zo slim, verantwoord..."
Duurzame verhalen uit onze kaasmakerij: gas
11 december 2024int(28031) string(219) "Met het project ‘Beemster in bloei’ dragen wij samen met Water, Land & Dijken, De Beemsterling en gemeente Purmerend al een paar jaar succesvol bij om de biodiversiteit in de Beemster te verbeteren. Vanaf dit..."
Duurzame samenwerking ‘Beemster in bloei’
3 december 2024Bij CONO zijn we trots op wat we doen. Want de lekkerste kaas maak je niet alleen, dat doen we samen. Met onze koeien, boeren en kaasmakers. Sommige dingen zijn niet voor niks al meer dan 120 jaar hetzelfde. En dat proef je terug in al onze kazen. Mooi rond verhaal, toch?
Over ons
CONO Kaasmakers is een kleine toonaangevende coöperatie van melkveehouders. Onze kaasmakerij is gevestigd in de Beemster, Noord-Holland.
Onze melkveehouders leveren melk van hoge kwaliteit. Daarvan maken onze kaasmakers de lekkerste kaas en onderscheidende ingrediënten voor de foodindustrie. Een deel van onze melk gaat bijvoorbeeld in het ijs van Ben & Jerry’s. Dit doen we op onze duurzame, ambachtelijke wijze naar unieke CONO-recepturen. CONO werkt met passie en aandacht voor mens, dier en milieu.
We bouwen sterke merken. Natuurlijk in onze eigen Beemsterpolder, in Nederland en internationaal. Daarmee zorgen we voor een eerlijke melkprijs voor de melkveehouders. Zo kunnen wij blijven investeren in duurzaamheid en dierenwelzijn op het boerenerf, en blijven we innoveren in de kaasmakerij.
Duurzaamheid
Duurzaamheid zit in onze genen. Het hoort bij ons. Niet alleen in de CONO kaasmakerij, maar in de hele keten wordt gewerkt met echte aandacht voor mens, dier en milieu. Van grasspriet tot kaas. Van veehouder tot kaasmaker.
Onze kaas
Onze melkveehouders leveren melk van hoge kwaliteit. Van die weidemelk maken onze kaasmakers de lekkerste kaas en onderscheidende ingrediënten voor de foodindustrie. Ook vertellen we de consument graag zelf het unieke CONO-verhaal in bijvoorbeeld boerderijwinkels.