
Onze coöperatie
De coöperatie CONO Kaasmakers bestaat al 120 jaar. Onze coöperatie van melkveehouders is toonaangevend geworden op het gebied van dierenwelzijn, duurzaamheid, én de lekkerste kaas! Het begint bij CONO allemaal met de samenwerking tussen koeien, boeren en kaasmakers. Dat we samen streven naar de hoogste kwaliteit en respect en aandacht hebben voor elkaar is wat ons verbindt. Samen bereiken we meer dan ieder voor zich. Daarin blíjven we investeren. Samen gaan we voor positief voor toekomstige generaties, waarbij we er alles aan doen om onze wereld op een positieve manier door te geven aan de volgende generatie.
Bestuur & Commissarissen
De Raad van Bestuur bestaat uit acht veehouders uit de coöperatie en bepaalt het beleid van CONO Kaasmakers. De Raad van Commissarissen bestaat uit vijf veehouders en twee externe commissarissen. Deze commissarissen houden toezicht op het beleid van de Raad van Bestuur en geven advies.

Onze kaasmakerij
De CONO-kaasmakerij staat in de Beemster polder. En heet sinds 1929 ‘De Tijd’. Met deze naam spreken we een belofte uit: met de kaasmakerij gaan we bijdragen aan een betere wereld op een manier die past bij onze herkomst en identiteit. We blijven trouw aan onze tradities uit het verleden, zoals het roeren van de wrongel met de hand en natuurlijke rijping.
‘De Tijd’ is klimaatneutraal gecertificeerd door Anthesis (Climate Neutral Group). We blijven op traditionele wijze kaasmaken maar met de meest moderne, duurzame apparatuur en technieken.

Directie
Jerry Griep is sinds juli 2023 algemeen directeur van CONO Kaasmakers. Met zijn passie voor kwaliteit, duurzaamheid en samenwerking staat hij aan het roer van onze coöperatie. Jerry werkt dagelijks aan het versterken van de verbinding tussen onze veehouders, medewerkers, klanten en consumenten, met als doel om samen het allerbeste resultaat te behalen. Samen met onze veehouders en kaasmakers, focus op de kwaliteit van de melk en kaas en daarmee een eerlijke melkprijs.
Onder zijn leiding blijft CONO Kaasmakers trouw aan haar rijke historie, terwijl we tegelijkertijd bouwen aan een toekomst waarin vakmanschap, innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan. Jerry gelooft in de kracht van samenwerking: samen zorgen we voor de lekkerste kaas, een eerlijke prijs voor onze veehouders en een positieve impact op mens, dier en natuur.

Onze historie
In de Beemsterpolder, midden tussen de koeien, staat de kaasmakerij waar de kaas nog net zo wordt gemaakt als 120 jaar geleden.

Hofleverancier bij beschikking
In juni 2001 verleende Hare Majesteit de Koningin Beatrix CONO Kaasmakers het recht om het predicaat ‘Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’ te voeren. Deze eer komt alleen toe aan bedrijven die minimaal 100 jaar oud zijn en een uitzonderlijke staat van dienst hebben.