Nieuws
int(31848)
string(253) "Als toonaangevende en innovatieve coöperatie onderzoekt CONO Kaasmakers, als eerste in de melkveesector de mogelijkheid van een pilot voor een alternatieve vorm van weidegang. Deze nieuwe benadering, die meer flexibiliteit biedt, sluit beter aan bij..."
int(31338)
string(234) "Tijs Roeland, Manager Techniek & Projecten bij CONO Kaasmakers, is een man van actie. Hij combineert technische expertise met een passie voor duurzaamheid en samenwerking. Bij hem draait alles om het creëren van beweging, door..."
int(28369)
string(254) "CONO Kaasmakers heeft vandaag de weidegangcijfers van haar aangesloten melkveehouders over 2024 bekend gemaakt. Maar liefst 97% van de aangesloten melkveehouders blijft trouw aan weidegang, een percentage dat gelijk is gebleven aan vorig jaar. Hiermee..."
int(29292)
string(215) "In de kaasmakerij van CONO Kaasmakers gebruiken we duurzame technieken om onze kaas te maken. In dit proces is het onvermijdelijk om gas, stroom en water te gebruiken. Daarom proberen we hier zo slim, verantwoord..."

Duurzame verhalen uit onze kaasmakerij: gas

11 december 2024
In de kaasmakerij van CONO Kaasmakers gebruiken we duurzame technieken om onze kaas te maken. In dit proces is het onvermijdelijk om gas, stroom en water te gebruiken. Daarom proberen we hier zo slim, verantwoord...
Lees meer
int(29676)
string(235) "Dit verhaal is ook gepubliceerd in het MVO-rapportage 2023-2024, verschenen op 5 november 2024. ”Er is best veel mogelijk” De footprint op het boerenerf halveren Marcel en Henrike Veurink runnen hun Agrarisch Bedrijf Veurink Vof..."
int(28031)
string(219) "Met het project ‘Beemster in bloei’ dragen wij samen met Water, Land & Dijken, De Beemsterling en gemeente Purmerend al een paar jaar succesvol bij om de biodiversiteit in de Beemster te verbeteren. Vanaf dit..."

Duurzame samenwerking ‘Beemster in bloei’

3 december 2024
Met het project ‘Beemster in bloei’ dragen wij samen met Water, Land & Dijken, De Beemsterling en gemeente Purmerend al een paar jaar succesvol bij om de biodiversiteit in de Beemster te verbeteren. Vanaf dit...
Lees meer
int(29673)
string(257) "Dit verhaal is ook gepubliceerd in het MVO-rapportage 2023-2024, verschenen op 5 november 2024. ”Ruimte voor verbetering is er altijd” Vitaliteit en veiligheid van de medewerkers Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ondernemen met oog voor mens,..."
int(27833)
string(224) "Bij CONO Kaasmakers geloven we in samenwerking voor een duurzame toekomst. Aan deze gezamenlijke ambitie werken wij met onze partners, van koeienbek tot winkelrek. Onze collega Tijs Roeland, verteld aan de NZO hoe de hele..."
int(29659)
string(256) "Dit verhaal is ook gepubliceerd in het MVO-rapportage 2023-2024, verschenen op 5 november 2024. ”Weiden is niet makkelijk” Van kleinschaligheid naar kwaliteit CONO-veehouders Peter Konijn en Lieneke Bark, geboren en getogen in de Beemster, bestieren..."

Duurzame verhalen met veehouders Peter en Lieneke

26 november 2024
Dit verhaal is ook gepubliceerd in het MVO-rapportage 2023-2024, verschenen op 5 november 2024. ”Weiden is niet makkelijk” Van kleinschaligheid naar kwaliteit CONO-veehouders Peter Konijn en Lieneke Bark, geboren en getogen in de Beemster, bestieren...
Lees meer
int(29667)
string(241) "Dit verhaal is ook gepubliceerd in het MVO-rapportage 2023-2024, verschenen op 5 november 2024. ”Dat monofolie komt er wel” Samen met de partners Duurzaam ondernemen is onmogelijk zonder daar leveranciers en afnemers bij te betrekken...."
int(27360)
string(230) "Tijdens de jaarlijkse verkiezing van The World Cheese Awards zijn onze Royaal Grand Cru en Beemster® Oud 30+ bekroond met ‘Super Gold’! Dit prestigieuze evenement, met meer dan 4.000 inzendingen uit ruim 40 landen, is dé..."

Super Gold voor CONO kaas bij World Cheese Awards

18 november 2024
Tijdens de jaarlijkse verkiezing van The World Cheese Awards zijn onze Royaal Grand Cru en Beemster® Oud 30+ bekroond met ‘Super Gold’! Dit prestigieuze evenement, met meer dan 4.000 inzendingen uit ruim 40 landen, is dé...
Lees meer
int(27198)
string(241) "Tien jaar geleden opende Hare Majesteit Koningin Máxima de deuren van de nieuwe kaasmakerij, ‘de Nieuwe Tijd’ in de Beemster. Een ambitieus project waarmee CONO Kaasmakers een belangrijke stap naar de toekomst zette. Sindsdien hebben..."
int(29680)
string(251) "Dit verhaal is ook gepubliceerd in het MVO-rapportage 2023-2024, verschenen op 5 november 2024. ”Ruimte voor verbetering is er altijd” Energie per kaas terugbrengen Tijs Roeland, manager techniek & projecten bij CONO Kaasmakers, moet ervoor..."

Duurzame verhalen uit onze kaasmakerij: van het gas af

12 november 2024
Dit verhaal is ook gepubliceerd in het MVO-rapportage 2023-2024, verschenen op 5 november 2024. ”Ruimte voor verbetering is er altijd” Energie per kaas terugbrengen Tijs Roeland, manager techniek & projecten bij CONO Kaasmakers, moet ervoor...
Lees meer
int(27089)
string(220) "Wie De Boer Niet Kent met CONO veehouders Het nieuwe seizoen van Wie De Boer Niet Kent komt er weer aan! Dit programma, waarin het boerenleven centraal staat met bijzondere aandacht voor duurzaamheid en dierenwelzijn,..."
int(29457)
string(246) "Dit verhaal is ook gepubliceerd in het MVO-rapportage 2023-2024, verschenen op 5 november 2024. ”Je moet meegaan met de kruiden” Melkveehouderij en boerderijwinkel De melk van melkveehouder Vincent Smit heeft een hoog vet- en eiwitgehalte...."

Duurzame verhalen met Roos en Vincent Smit

5 november 2024
Dit verhaal is ook gepubliceerd in het MVO-rapportage 2023-2024, verschenen op 5 november 2024. ”Je moet meegaan met de kruiden” Melkveehouderij en boerderijwinkel De melk van melkveehouder Vincent Smit heeft een hoog vet- en eiwitgehalte....
Lees meer