Projecten en ontwikkelingen

Projecten en ontwikkelingen

Het begint bij CONO Kaasmakers allemaal met de samenwerking tussen koeien, boeren en kaasmakers. Elke schakel is belangrijk. Samen bereiken we meer dan ieder voor zich en continu verbeteren is onze filosofie. In elke stap in de keten van koeienbek tot winkelrek werken we aan CO2-reductie.

boerderij_zondertekst
melktransport_zondertekst
kaasmaken_zondertekst
rijpen_zondertekst

Compenseren waar we niet kunnen reduceren

Op het boerenerf onderzoeken we de mogelijkheden van onder andere kringlooplandbouw en carbon farming, dat gaat over CO2 vastleggen in de bodem. En zodra er voor onze kaasmakerij een bewezen innovatie is die bij ons past, denk aan biogas, waterstof, geothermie, en warmtenetten, haken we aan. Tot slot kopen we CO2-certificaten van klimaatprojecten. Als het kan via onze eigen veehouders en met projecten verder weg als dat nodig is. Gericht op het aanplanten van nieuwe bomen en het behoud van regenwoud bijvoorbeeld.