In de kaasmakerij
Voor het maken van kaas maken wij gebruik van de nieuwste en meest zuinige apparatuur en gaan wij zo efficiënt mogelijk om met het gebruik van warmte, koude en water. Verder zijn er tal van slimme technieken toegepast waarmee we jaarlijks minstens 2% energie en water willen besparen. Dankzij al deze grote en kleine maatregelen heeft de Climate Neutral Group ons in 2020 al het certificaat voor een klimaatneutrale organisatie toegekend.
We onderzoeken hoe we van het gas af kunnen en of het mogelijk is om aan te sluiten op de huidige warmtenetten in onze regio voor het duurzaam verkrijgen van warmte. Ook hebben we zonnepanelen aangelegd. En zodra er voor onze kaasmakerij een bewezen innovatie is die bij ons past, haken we aan.
Geschreven door: Change Inc. Dat kaas maken impact heeft op het klimaat, is bij CONO Kaasmakers bekend. En dus heeft de boerencoöperatie, bekend van Beemster kaas, een grote ambitie: samen,…
Lees verderCONO Kaasmakers werkt samen met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier voor duurzame waterzuivering CONO Kaasmakers en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) hebben een duurzame oplossing gevonden voor het afvalwater dat vrijkomt bij het…
Lees verder“We zijn een waterfabriek” Het klimaat is aan het veranderen, de zeespiegel stijgt en het grondwaterpeil daalt. We moeten dus met elkaar op een zuinige manier met water omgaan. In…
Lees verderWaar gaat CONO mee aan de slag om klimaatpositief te worden? Duurzaamheidsmanager Grietsje Hoekstra: “Eerst berekenen we de CO2 voetafdruk van onze kaas. Met het Caring Dairy duurzaamheidsprogramma en ook…
Lees verderDe meest duurzame kaasmakerij van ons land staat in de Beemster. Sinds 1 januari van dit jaar is het productieproces bij CONO Kaasmakers namelijk klimaatneutraal. Zo wordt melkwater zoveel mogelijk…
Lees verder